CRÒNICA III JORNADES LLIBERTÀRIES DE MENORCA
Per tercer any consecutiu, el 28 de setembre de 2019 vam celebrar unes Jornades Llibertàries a Menorca concretament als quarters des Mercadal. Intentant millorar les edicions passades, tinguérem un dia ple de bon ambient, d’amistat i d’anarquia.
Aquestes jornades han estat fruit d’un treball previ que començava mesos enrere per part diferents individualitats llibertàries. Unes jornades que es desenvolupen de manera autogestionada i amb la intenció de fer difusió de l’idea llibertària, així com, consolidar un punt de trobada anual anarquista a l’illa de Menorca. Un punt de trobada, on poder donar veu a diferents col•lectius, investigacions i iniciatives que sorgeixen de dins o fora de l’illa.
Començàvem el matí amb la presentació de les Jornades i de seguida començava la presentació de l’obra de teatre La porta a càrrec d’un dels seus autors Albert Herranz.

A continuació es desenvolupa la xerrada Per la defensa dels DDHH de les persones migrants. Contra el racisme i el feixisme a càrrec de Caravana Obrim Fronteres Menorca.

Arribàvem al migdia i el col•lectiu Aritges i la batucada feminista Mendó portaren les reivindicacions en el marc del dia internacional per la despenalització de l’avortament.

Encaràvem l’hora de dinar i la comissió de cuina havia preparat una fantàstica paella vegana que ens va fer llepar els dits, després del cafè, el grup de rap Orgànic ens captivava amb les seves rimes en menorquí..


Les xerrades del capvespre començaven amb la presentació del llibre “En la Casa Grande” a càrrec del seu autor Pep Capó on es dibuixa la realitat a les presons i a la de Palma en concret.

Tot i tenir absències destacades, a continuació es realitza la taula rodona “Anarquisme a Menorca: dels inicis a la Transició”, on es va fer un repàs a l’anarquisme illenc per part dels historiadors Jordi Maíz i Joan Capó així com del col•lectiu Memòria llibertària de Menorca, trobant-hi relacions amb els anarquismes mallorquí i peninsular i contextualitzant-ho dins el seu temps.

La cirereta final, fou un concert del grup de rap Kronstadt, des de Barcelona, que ens feu emocionar i vibrar amb les seves lletres carregades d’amor a l’anarquia.

Moltes gràcies a totes les persones que han fet possible una nova edició d’aquestes jornades.
Especialment: Albert Herranz, Caravana Obrim Fronteres Menorca, Aritges, Batucada Mendó comissió de cuina (quina paella més bona!!!), Orgànic, Pep Capó, Jordi Maíz, Joan Capó, Kronstadt, Calumnia Edidcions, Descontrol Editorial i CGT Menorca.
Salut i anarquia.
